ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Тролейбус на Шерстянку: у Чернігові запрацював новий маршрут з електробусами

Featured Video Play Icon

Із депо ЧТУ виїжджає новенький тролейбус з автономним запасом ходу.
23 липня – історичний день для Чернігова – на дороги вперше вийшов новий тролейбусний маршрут № 1 сполученням «Діагностичний центр — мікрорайон Шерстянка». Він з’єднає один з найвіддаленіших районів міста з центром. Подія знакова, адже це вперше за всі роки громадський електричний транспорт почав курсувати до Шерстянки.
 
Дійсно, я вважаю, що сьогодні непересічна подія в житті тролейбусного управління і містян. Ми сьогодні вперше запускаємо на маршрут електробуси з динамічною підзарядкою або тролейбуси з автономним ходом. Такої техніки у нас ще на маршрутах ніколи не було, не використовувалось, – зазначив начальник Чернігівського тролейбусного управління Руслан Ємець.

Тролейбуси з автономним ходом — це сучасний різновид транспорту, який забезпечує рух навіть під час відключення світла. Їхня основна відмінність – це наявність тягових акумуляторів. Вони за технічними характеристиками забезпечують автономний пробіг в умовах міста з пасажирами не менше 20 кілометрів. 

На зупинці Чорновола від’єднується від контактної мережі. І цими вулицями Подусівка, Попова, Шестянка, там 10,5 км буде йти тролейбус на автономному ході без контактної мережі, – уточнив Руслан Ємець.Запустити планують три таких тролейбуса, які придбали за кошт міського бюджету. Для того щоб витримувати інтервал у 20 хвилин, маршрутом курсуватимуть також два автобуса, які місто отримало в якості гуманітарної допомоги. Вартість проїзду буде однаковою для обох видів транспорту, пільгові категорії не сплачуватимуть.

Хочу сказати, що запуск цього маршруту має перш за все таку соціально-серйозну складову. До цього дня мешканці району вулиці Дніпровської, Попова, колишньої Текстильників, Ціолковського, мікрорайону Шерстянки не мали можливості користуватися пільговим проїздом у комунальному транспорті. Від сьогодні така змога в них буде, – підкреслив  начальник Чернігівського тролейбусного управління Руслан Ємець.

Дуже важливий, дуже-дуже-дуже. Вже так, вимучилися з тими платежами всіми. Знаєте як – 17 гривень платити. 

Перший день роботи і вже з пасажирами. Чернігівці кажуть, чекали на цю подію.

Знали, що запускається, чекали. Тому що на Шерстянку дуже зручно. Тим більше з Подусівкою зв’язок, Сіверянка. Дуже зручно.

Це дуже хороша новина, що тут з’явився дійсно тролейбус, бо не всім транспортом, навіть автобусами можна було доїхати навіть там, до того самого центру. Це така хороша дуже альтернатива. 

Також протягом місяця відповідні комунальні служби завершать облаштування зупинкових карманів. Наразі тривають роботи.