ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Тролейбусів побільшає: на Бобровиці завершують відновлення контактної мережі

Featured Video Play Icon

До району Бобровиці скоро поїдуть тролейбуси. Відновлення контактної мережі біля діагностичного центру добігає кінця. Наразі місцевим жителям доводиться користуватися двома автобусними маршрутами.

Для ремонту контактної мережі працівники ЧТУ використовують нові опори, які приватна фірма-виробник зі Словаччини днями передала Чернігову. Загалом їх 90, і це майже повністю покриває потреби управління. За підрахунками ЧТУ, якби ці опори треба було купувати в Україні, вони б обійшлися міському бюджету у 3 мільйони гривень. Досі, за власний кошт, тролейбусне управління змогло придбати 24 опори.

Для прискорення відновлення контактної мережі ЧТУ планує придбати за власний кошт новий спецавтомобіль. Покупка назріла давно – з наявної техніки наймолодшим машинам не менше двадцяти років. Однак і знайти нову виявилося непросто, потрібно буде поєднати японське шасі та українську платформу.

За словами Руслана Ємця, вже незабаром у Чернігові відновлять роботу тролейбусні маршрути №1 і 10, які з’єднають діагностичний центр із залізничним вокзалом та обласною лікарнею. Що стосується решти Бобровиці, то контактну мережу там поки не ремонтуватимуть – занадто серйозні пошкодження. Ремонтні бригади перейдуть на вулиці Толстого і Мазепи (район нафтобази), куди раніше ходили тролейбуси №4, 7 та 8.