Відео дняНовиниТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Тролейбус №10 у Чернігові вже курсує до Лижної бази

Featured Video Play Icon

Тролейбусом  я уже і зранку їздила до Лижної бази  і це зараз повертаюся – задоволена.

Пані Лариса як і інші жителі мікрорайону Бобровиця вже їде за оновленим маршрутом 10-го тролейбуса. 8-го січня він вперше з початку повномасштабного рашистького вторгення курсує до кінцевої зупинки «Лижної бази» замість «Діагностичного центру».

 Нагадаємо, внаслідок ворожих обстрілів у лютому-березні 2022-го тут постраждала значна частина контактної мережі, яка забезпечувала рух електротранспорту. Зараз співробітники Чернігівського тролейбусного управління відновили всі електролінії та опори, що дало змогу забезпечити пільгові категорії пасажирів безоплатним проїздом. 

Відновлення найбільш пошкодженої ділянки у місті контактної мережі — це мікрорайон Бобровиця — приблизно 6 км контактної мережі було повністю відновлено. Було замінено близько 50-ти опор на цій ділянці — це вулиця Шевченка, вулиця Малиновського. Є підприємства, та ж «Сіверянка», де люди мають добиратися на роботу і має працювати, окрім пільгового, ще й екологічний транспорт, там існує певний пасажиропотік, ця ділянка, як і інші, які ми відновлювали, були у нас в програмі по відновленню загалом контактної мережі, зруйнованої під час російської агресії, – зазначив начальник КП «ЧТУ» Руслан Ємець.

Незадовго до повномасштабної війни був здійснений капітальний ремонт контактної мережі у різних мікрорайонах Чернігова. Результати кропіткої роботи нещадно знищили окупанти під час блокади міста. А тому після відступу загарбників довелося наново відновлювати усі попередні напрацювання. Зараз фахівці відремонтували 84% зруйнованої контактної мережі. 

Це не просто, що повісили контактну мережу, замінили троси, замінили контактний провід, там ще робилося проєктне рішення, замінювалися опори замість існуючих, мінялися місця установки, тобто трошки змінилася сама схема будівництва цієї контактної мережі, – зауважив Руслан Ємець.

Працівники тролейбусного управління виконували всі роботи власними силами, фінансування здійснювалося з міського бюджету, а потужну підтримку матеріалами надавали благодійники та міжнародні організації. 

Загалом, більше 200 опор одержали, близько 20 км контактного проводу, силові кабелі, тобто досить таку серйозну суму. Найбільше допоміг «Червоний Хрест» у вигляді матеріалів, була також відчутна допомога уже в позаминулому році, 2022-му  — це сільгосппідприємство. Були і  словацькі партнери. Загалом 7-8 чи вісім благодійних організацій нам допомогли матеріалами тільки, – підкреслив начальник КП «ЧТУ».

Зазначимо відсьогодні у Чернігові запрацювала нова мережа маршрутів міського електротранспорту. Таке рішення затвердили на засіданні виконавчого комітету 4-го січня, аби забезпечити сполучення окремих мікрорайонів міста із центральною його частиною. Актуальний перелік маршрутів розмістили на сайті Чернігівської міської ради.