Факт-новини: оперативні сюжети

Транспорт в умовах карантину

Featured Video Play Icon

Чи готові чернігівці до обмежень?

Не більше десяти пасажирів на час карантину може перевозити громадський транспорт Чернігова. Це обмеження набуло чинності о 12-й годині ранку середи, відповідно до постанови Кабінету Міністрів.

Водночас припинив свою роботу приміський, міжміський та міжобласний транспорт, включно із залізницею.

Але ще із самого ранку чернігівці помітили, що більшість маршруток ходить напівпорожніми. Водії маршруток при цьому наголошують, що мала кількість пасажирів – це результат дій самих чернігівців, які під час карантину просто стали менше користуватися громадським транспортом. Тому навіть ліміт, передбачений постановою Кабміну, набираєтсья нечасто.

Втім, якщо такі випадки все ж траплятимуться, вони знають, що робити.  Наглядати за дотриманням ліміту пасажирів буде патрульна поліція.

Закон дає правоохоронцям право складати адмінпротоколи на порушників. Але спочатку пробуватимуть вирішити проблему дипломатичним шляхом. Як наголосив Віталій Копистко, у патрульної поліції немає ресурсів для того, щоб постійно моніторити кожну зупинку і кожен автобус і зберігати при цьому звичний режим роботи. Тому правоохоронці сподіваються на допомогу чернігівців – повідомляти про недобросовісних водіїв та пасажирів можна телефоном, за номером 102.