Новини

Перший випадок коронавірусу виявили в Польщі

Зараження китайським коронавірусом підтвердили 27 лютого у місті Лодзь. Захворіла 25-річна жінка, яка нещодавно повернулася з Таїланду.

Хвору госпіталізували у лікарню імені Беганського – її стан стабільний, повідомляє Express ilustrowany.

Відомо, що 22 лютого жінка повернулася з Таїланду, де перебувала близько місяця. За її словами, симптоми застуди з’явилися під час поїздки. Окрім симптомів ГРВІ, вона страждала від задишки та самостійно назначила собі антибіотики. 

Повертаючись з Таїланду, жінка прилетіла до Варшави, звідки на потязі приїхала до Лодзя. Нині Санітарна інспекція з’ясовує, з ким хвора могла контактувати, аби зробити контактним особам тест на наявність коронавірусу та розмістити їх на карантин.  

Нагадаємо, в Україні жодного лабораторно підтвердженого випадку COVID-19 не зафіксовано. Стало відомо, які області першими отримають тест-системи для виявлення нового коронавірусу – Львівська, Чернівецька та Закарпатська. До цих регіонів прибуває найбільше людей з Італії.  Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров’я. У МОЗ нагадують, що 24 лютого розпочався скринінг температури в людей, які в’їжджають на територію України.

Станом на 27 лютого у світі зареєстровано 82 164 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 2 801 – летальні. Одужало вже 32 897 осіб.  На території Європи зареєстровано 478 випадків захворювання COVID-19 у 17 країнах.