Факт-новини: оперативні сюжети

Особливий режим роботи

Featured Video Play Icon

 Коли чернігівським пенсіонерам краще ходити по магазинам?

З восьмої до десятої ранку у всіх супермаркетах Чернігова буде зелене світло для людей похилого віку. Місто хоче розвести у часі відвідування магазинів пенсіонерами та більш молодими мешканцями Чернігова і таким чином попередити можливість їх зараження коронавірусом.

Керівники торгових центрів та мереж погодилися реалізувати цю пропозицію Чернігівського міського голови. Тож людям поважного віку, які всупереч забороні виходити за межі власної квартири , все ж таки захочуть сходити до супермаркету , рекомендують це робити з 8 до 10 ранку. При цьому у торгівельних мережах мають попередити інших відвідувачів про те, що в цей час тут обслуговуватимуть саме найбільш вразливу категорію населення міста. Крім цього на зустрічі обговорили питання дотримання норм торгівля прописаних Урядовою постановою.

Напередодні окремі заклади торгівлі на рахунок цього інспектували співробітники Муніципальної варти Чернігова. У великих супермаркетах Чернігова намагаються захистити своїх працівників від контакту з можливими потенційно хворими на COVID-19 покупцями. Кожні 2-3 години тут мають проводити санітарну дезинфекцію.

У касирів та продавців мають бути особисті предмети захисту : маски , скляні захисні екрани чи окуляри , засоби дезинфекції. При цьому вхід до магазину без маски заборонений.

У разі її відсутності охорона має викликати поліцію та не допускати порушника вимог карантину до магазину. При цьому покупці мають дотримуватися безпечної відстань один від одного у півтора метри. Ці елементарні норми та правила дозволять зберегти здоров’я.