Факт-новини: оперативні сюжети

Театр за донат: як у чернігівському дитсадку допомагають ЗСУ

Featured Video Play Icon

Дитячий сміх і радість в очах – саме так вихованці Чернігівського дитсадка №3 реагують на виставу, яку для них підготували вихователі дошкільного навчального закладу. Маленький Матвій разом з мамою теж прийшов подивитись на казкових персонажів. Розповідають: отримали купу позитивних емоцій та насолодилися кожним моментом.

Вони зробили таку ямку, все туди закидали і вовк прийшов, і впав, – розповідає Матвій.

Прикуті були не тільки дітки, але і всі батьки до вистави, тому що колектив нашого садочка – це просто професіонали. Тут кожне свято, кожна вистава, вона проходе неймовірно. Залишається купа емоцій, тому це не тільки корисно сьогодні було, але ще й цікаво, ще й запам’яталося. Так тобі сподобалося все, – зазначає мама Анжеліка.

Дитяча вистава  мала і благодійну мету: замість вхідних квитків були донати на ЗСУ. За словами виховательки-методистки Марини Пишенко, їхній навчальний заклад співпрацює з низкою благодійних фондів. 

Сьогодні акція особлива тим, що вона благодійна. Добро треба вміти робити, ми намагаємося це робити часто і сьогоднішня вистава для батьків за донат. Це одна із ланок цілого циклу, який був протягом року. У нас були і ярмарки онлайн, тому що масові заходи зараз заборонені. У нас була і фотокомпанія теж за участі батьків, от ми дійшли вже до вистави, – розповіла вихователька-методистка садочку №3 ЧМР Марина Пишенко.

Дуже приємно, що я можу внести свою частинку, яка наблизить нас до перемоги. І так кожен, кожен, хто відвідав, кожен, хто донатить, кожен, хто допомагає нашим воїнам, – каже мама Анжеліка.

Виставу показали двічі аби всі діти змогли побачити улюблених героїв, а дитсадок зібрав кошти на підтримку наших захисників та захисниць, а саме на  закупівлю дронів. Цього разу задонатили 20 тисяч гривень.

Сьогодні це середній дошкільний вік 4-5 років дітки. Вчора ми святкували з дітьми старшого дошкільного віку на минулому тижні у нас була вистава але лялькова, тобто той самий формат, але ляльковий театр для молодшого дошкільного віку. Ну, це так зроблено, тому що різні вікові особливості, різні потреби, вподобання емоційне навантаження, яке витримують дітки, – зазначила вихователька-методистка садочку №3 ЧМР Марина Пишенко.

У дитячому садку розповідають: благодійні акції проводяться мінімум 4 рази на рік, проте, кожна з них – унікальна. А до Всесвітнього дня здоров’я, який святкується 7-го квітня, планують провести вже традиційний для них марафон за участю батьків.