ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Танцювальний паркет замість дачі: у Чернігові пенсіонерки опановують бальні танці

Featured Video Play Icon

З дитинства я займалася музикою, і на танці не було часу зовсім, а зараз хочеться наверстати те, що я не зробила раніше, – розповідає чернігівка Віра.

Віра Романівна — пенсіонерка, а віднедавна ще й танцівниця. Розповідає, як тільки дізналася про новий набір до групи бального танцю в Чернігівському міському палаці культури, не зволікаючи вирішила доєднатися. Нині ж намагається не пропускати жодного заняття.

Ногам краще стає, я починаю бігати, танцювати й ходити, тому танці велику-велику користь на здоров’я. Ще вони дають таке натхнення життя. Коли лунає музика, враження наче ти летиш. Я, як перший раз прийшла, почула це все, і все — танці мої назавжди, – каже пані Віра.

Замість  дачі – танцювальний паркет. Активно відвідує уроки бального танцю і чернігівка Тетяна. Більшість вільного часу вона проводить в городі, проте, проґавити можливість займатися спортом, а відтак і підтримати стан здоров’я — не змогла. Жінка зізнається, що рідні дуже її підтримують у нових починаннях.

Дивуються, що я пішла на ці танці, але вони бачать, що я дуже щаслива від цього. Це емоції, які я отримую, позитив. Також спілкування і, звісно, що це фізкультура. М‘язи, усе, щоби не лежати, не дивитися в небо, а рух, – зауважує Тетяна, чернігівка.

Зараз у міському Палаці культури елементи бального танцю вивчають не лише початківці, а й люди, які вже мають досвід у хореографії. Проводить уроки для тих, кому за 50, тренер міжнародного класу Олексій Загоруйко.

Це прості, основні рухи, тільки направлені на те, щоб коліна працювали, стопи працювали, тіло рухалося. Трошки ми танцюємо в парах, щоб вони відчули, як це — у парі танцювати. Та група, яка вже працює давно, її запрошують навіть і на концерти, у них є там свої концерти, які вони організовують, і ми робимо спеціальні номери для цього, – зазначив тренер із бальних танців Олексій Загоруйко.

Долучаються до танцювальних класів і працівники та підопічні міського територіального центру соціального обслуговування. Ця установа надає соціальну допомогу особам похилого віку та людям з інвалідністю. Заняття танцями відвідують вже місяць.

Дізналися, що тут, у міському палаці культури є безкоштовні танці. Записалося багато, але хтось прийшов, подивився, що це складно, а це дійсно складно, бо тут не тільки рухається тіло, а й руки повинні правильно. Але дуже гарний Олексій, наш хореограф, він дуже уважний, дуже детально все розказує, хочеться приходити кожного разу, – підкреслює організаторка культурного дозвілля територіального центру соціального обслуговування ЧМР Ірина Сіра.

Станом на сьогодні групи вже набрані та навіть переповнені. Танцювальна ініціатива – без зайвої реклами стала популярною серед чернігівок. Проте в групі досі не має чоловіків, каже Олексій Загоруйко і запрошує їх доєднатися до занять.