ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Світло повертається: у Чернігові увімкнить вуличне освітлення і покращать роботу електротранспорту

Featured Video Play Icon

Від вівторка, 28 лютого, на вулиці Чернігова після чотирьох місяців максимальної економії повернеться світло, а з ним, насамперед – безпека на дорогах. Так, ввечері ліхтарі вмикатимуть із заходом сонця, до прикладу, цього дня о 18:09, далі час змінюватиметься зі збільшенням тривалості світлового дня, і вимикатимуть о 23-ій. У ранкові години вони працюватимуть від 5-ої і до сходу сонця, що важливо для роботи комунальників, однак лише до 20 березня. Відповідний графік роботи вуличного освітлення на найближчі півроку затвердив виконуючий обов’язки Чернігівського міського голови Олександр Ломако після наради з профільним заступником та керівником комунального підприємства “Міськсвітло”. Також підсвічуватимуться чернігівські пам’ятки та потужністю половини ліхтарів – парки, водночас один із мікрорайонів міста залишиться темним із міркувань безпеки. Оскільки ситуація в енергетиці стабілізувалася і дефіциту електроенергії немає, відновлює свою роботу в повному обсязі й міський електротранспорт. Мова не так про випуск машин на маршрути, як про кількість годин на лініях, що дозволить скоротити інтервал руху подекуди з 11-14 хвилин до 9-11, а також збільшити час роботи ввечері.

Ми зменшимо кількість так званих “розривних” маршрутів, тобто в години пік як був максимальний випуск, так він і лишається, але в міжпікові години десь теж на маршрутах зменшимо інтервал, збільшимо кількість транспорту. Можливо, десь на півгодини-годину подовжимо рух у вечірній час, тому що відновлюється освітлення в місті, людям у вечірній час буде більш комфортно пересуватись містом, – зазначив  начальник КП “ЧТУ” Руслан Ємець.

 За словами очільника Чернігівського тролейбусного управління, якщо до сьогодні тролейбуси працювали від 6-6:30 в залежності від маршруту і до 21-ої, то відтепер планують курсувати хоча б до 21:30. Крім того, тими одиницями, які знімуть з 8-го маршруту після перекриття Любецької, підсилять №3, 9 та 11.

Хочу ще зазначити, що електротранспорт не є таким занадто великим споживачем електроенергії, тобто всі 50 тролейбусів, що курсують містом, це споживання там кількох багатоповерхівок, це можна сказати не промисловий, а близько до побутового споживача, – зауважив начальник КП “ЧТУ”.

А також принагідно додав, що оскільки роботи з відновлення контактної мережі в районі КСК наближаються до завершення, в ЧТУ планують за 10-15 днів запустити там 7-й тролейбусний маршрут.