Новини

Ошукали покупців на 400 тисяч: на Чернігівщині викрили організовану групу Інтернет-шахраїв

Співробітники Прилуцького районного відділу поліції разом із оперативниками карного розшуку ГУНП в Чернігівській області спільно з кіберполіцією викрили групу аферистів, які організували продаж неіснуючих товарів через мережу Інтернет. Шахраї встигли ошукати двадцять п’ять громадян із різних областей України на суму понад 400 тисяч гривень.

Читайте також: Шахрай видурив у чернігівки 12 тисяч гривень

Про це повідомляє поліція Чернігівської області.

 У ході досудового розслідування слідчі встановили, що група із чотирьох громадян віком від 21 до 29 років протягом квітня-вересня здійснювали продаж побутової, комп’ютерної техніки та мобільних телефонів на одному із Інтернет-сайтів. Щоб привернути увагу покупців, аферисти пропонували товар за заниженими цінами. Проте головною умовою покупки була повна оплата товару. Після надходження грошей на банківську картку, шахраї відправляли замовникам уживаний товар замість нового, або взагалі припиняли виходити на зв’язок та блокували клієнтів. Сумарний дохід підозрюваних від злочинної діяльності перевищив 400 тисяч гривень.

Також поліцейські встановили, що лідерські функції виконував найстарший учасник угруповання. Саме цей чоловік налагодив шахрайську схему та створив окремий сайт в Інтернеті, за допомогою якого довірливі клієнти зв’язувалися із «продавцем» і замовляли товар.

Під час санкціонованих обшуків за місцем проживанням фігурантів правоохоронці вилучили банківські та сім-картки, смартфони, чорнові записи та інші речові докази.

Поліцейські розслідують кримінальне провадження за статтею 190 Кримінального кодексу України (шахрайство).

Досудове розслідування триває.