ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Святий Миколай мандрував Черніговом: як вітав діток у мікрорайонах міста

Featured Video Play Icon

У листах — прохання повернути бійців додому, на обличчі — радість та надія, що все буде добре. 6 грудня цьогоріч об’єднало всіх українців — дітей, що вірять у дива та дорослих, що вірять у Сили оборони. У кожного єдине бажання — Перемога. Традицію, що в нашому місті започаткували ще у 2020-му продовжили й сьогодні — Святий Миколай мандрував містом. Чудотворець був і на Доценка, і на Масанах. Однією із зупинок стало подвір’я школи в мікрорайоні обласної лікарні. Дітлахів розважали янголи військово-музичного центру сухопутних військ ЗСУ, а також герої мультфільмів.

-Діти всі чекають на тебе, Миколай!

На свято завітав і Патрон, що нині не просто пес-сапер, а справжній символ нескореності. Найбільше ж чекали саме Миколая. Малеча заплескала в долоньки, потупотіла ніжками, потанцювала і він тут як тут.

Миколай!

Святий цього року символічний, із військовим рюкзаком на плечах.

– Ви цього року були чемними? Так! Ви гарно навчалися? Так!

У розпал свята — повітряна тривога. Ворог вкотре демонструє намір знищити українців. Миколай просить дітлахів спуститися в укриття.

Пройдіть усі в бомбосховище. Дітки, усі до своїх керівників! Бігом!

Ворог намагається зламати нас морально, він робить провокації, обстріли. Під час заходу діти сиділи в бомбосховищі, але я вам скажу як Миколай, що наших людей — ніхто ніколи не здолає, тому що з нами сьогодні навіть Святий Миколай, з нами весь цивілізований світ, з нами Бог і з нами правда, – каже Святий Миколай.

Діти захопливими очима ловлять кожен момент свята. Святому Миколаю, на якого вони так довго чекали, розповідають вірші, співають пісень та діляться заповітними мріями. Деякі розповіли й нам.

Я хочу щоби скоріше закінчилася війна й було все добре.

– Я хотіла б щоби Святий Миколай відмінив, щоби не було повітряної тривоги й щоби закінчилася поскоріше війна. І ще я хотіла щоби всі діти вірили у Святого Миколая.

Фінальна локація зустрічі Миколая — біля П’ятницької церкви, де встановлено різдвяний вертеп. Увечері 6 грудня чернігівці, які не доєдналися до святкування у своїх мікрорайонах насолоджувалися піснями й танцями саме тут.

Споглядаючи на те як діти вміють посміхатися всупереч усьому — це очевидно обличчя тої незламності, за яку сьогодні хлопці боряться. Миколай, і Збройні сили України це поєднання про допомогу й опіку – Збройних сил над нами і Святого Миколая, тому це очевидно неспроста так мало бути й це для нас безмежно важливо й сакрально, – підкреслила  заступниця начальника управління культури та туризму ЧМР Катерина Литвин.

Чудотворець прибув до малечі на чарівному паровозі, згодом і вони прокаталися на ньому та відчули себе в казці. Зазначимо, Чернігів відмовився від встановлення головної ялинки на Красній площі. Натомість, аби містяни все ж відчули новорічну атмосферу — на Валу, у парку Богдана Хмельницького та на центральній міській алеї розмістили ілюмінації.