ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Свято Миколая по-новому: чудотворець вітав чернігівців у тролейбусах

Featured Video Play Icon

Зранку чернігівський Святий Миколай вітає військовослужбовця ЗСУ з подвійним святом допоки  чекає на наступний тролейбус, у якому роздаватиме солодощі дорослим та малечі. Добрий чарівник убрався в блакитний костюм та взяв із собою прикрашений посох, аби подарувати містянам атмосферу справжнього дива попри близькість кордону з ворогом та постійну загрозу повітряних тривог.

Я бачу люди, що дуже позитивно до цього відноситься і вони радіють, люди у нас всі розуміють, що сьогодні свято Святого Миколая  і української армії, я всіх вітаю. Важливо, тому що йде війна і важко, всім дуже важко  треба якось підносити настрій,  щоб люди вірили в добро. Усе буде гаразд у нас в Україні, – каже  Святий Миколай.

Нині Чернігів разом із усією Україною вперше святкує День Миколая по-новому. Відтепер дата припадає на 6 грудня за новоюліанським календарем. Хтось за старим стилем, а хтось цьогоріч двічі відзначатиме свято чудотворця — кажуть пасажири громадського транспорту.

По-новому і трошки, можливо,  коли буде 19 число теж згадаю ще повністю не визначились розуміємо під час змін це важко, коли все життя святкував 19-го зараз 6-го, але адаптуємося до нових реалій. Враження тільки позитивні. Дуже підняли настрій, щиро дякую  у такий похмурий ранок — це просто як бальзам на душу, – розповідає Світлана.

Нагадаємо, така ініціатива у Чернігові діє вже 5-й рік поспіль за підтримки управління культури та туризму міськради. За цей час сотні містян наживо почули привітання від Миколая та поласували смаколиками. 

Сьогодні у нас Миколай, вперше за 5 років ми змінюємо його обличчя, буде прем’єра від Миколая, він набрав трохи років, досвіду. Все це в контексті костюму європейського Миколая.щоби він не відрізнявся, власне ми і переходимо на святкування за новим календарем, тому все в контексті європейського світу. Абсолютно рандомні маршрути, ми їх не визначали. Який тролейбус приїде перший, тим дітям і дорослим пощастить в тролейбусі зустріти Миколая, – розповіла заступниця начальника управління культури та туризму ЧМР Катерина Литвин.

Сьогодні чудотворець працюватиме не один. У другій половині дня у нього з’являться помічники, які вітатимуть дітей по всьому Чернігову та вручатимуть подарунки.