Факт-новини: оперативні сюжети

Святкова зустріч жіноцтва Чернігівщини

Featured Video Play Icon

Зробити жінку видимою – таку місію має «Спілка жінок Чернігівщини», яка утворилася 28 років тому. 17 серпня спілчанки зібралися на святкову зустріч, яку присвятили 30-річчю Незалежності України, внеску організації у розвиток держави, а також підтримці українського жіноцтва. Тематичні святкові атрибути – соняшники та ошатно вдягнені жінки у вишиванках або білому вбранні.

Від Клубу ділових жінок – до потужної громадської організації. «Спілка жінок Чернігівщини» налічує понад 200 членкинь та об’єднує жінок різних поколінь і соціального статусу. Усі вони активно працюють у таких напрямках, як миротворення, протидія насильству, підвищення ролі і статусу жінки у суспільстві, забезпечення рівних прав жінок і чоловіків, просування освічених жінок у владні структури та інші. Також спілка активно долучається до благодійних ініціатив.

На зустріч прийшли як ті, хто нещодавно долучився до жіночого руху, так і ті, хто стояв у витоків організації. Жінки підбивали підсумки своєї роботи, обговорювали нові ідеї та подальші плани. Найактивніших представниць за сумлінну працю нагородили почесними відзнаками.

Обласний Ярмарок «Що може жінка», міський конкурс «Жінка року», всеукраїнська акція «16 днів проти насильства» – ці та інші заходи щороку збирають активних і креативних жінок, стають яскравими подіями в місті.