Факт-новини: оперативні сюжети

Суха та спекотна погода — як запобігти пожежам?

Featured Video Play Icon

Сильну спеку синоптики прогнозують цими вихідними. За повідомленням обласного Гідрометцентру антициклон приніс в Україну високі температури- до 33 градусів Цельсія. В умовах міста спека переноситься гірше. Вона змушує людей активно вирушати на пляжі. Проте очікування радісного відпочинку не завжди виправдовуються, адже нехтування елементарними правилами безпеки нерідко призводить до трагічних наслідків.

Слід пам`ятати, що у спекотну погоду можна легко отримати тепловий удар, тож не варто знаходитися на вулиці у період з 11 до 16 години, довго перебувати під прямими сонячними променями, залишати дітей у зачиненому авто. Натомість, фахівці радять носити легкий світлий одяг, головні убори та пити багато води.

Перебуваючи на природі, будьте обережні: ДСНС попереджає про небезпеку поширення пожеж. Наразі оголошений 5-найвищий ступінь пожежонебезпеки. Здебільшого загоряння у природних екосистемах виникають внаслідок випалювання сухої рослинності та порушення громадянами правил пожежної безпеки під час відпочинку в лісових масивах. Вогонь швидко може перекинутися на розташовані поряд населені пункти, застерігають рятувальники.