Новини

Ковідний «антирекорд» у Чернігові: за тиждень захворіло 2425 містян

Ситуація з захворюваністю на Covid-19 у Чернігові, як і в цілому в Україні, погіршується. За минулий тиждень коронавірусну хворобу підтверджено у 2425 чернігівців. Це є абсолютним «антирекордом» з початку пандемії. До лікарні госпіталізовано 89 хворих на цю недугу. Минулого тижня від ускладнень Covid померли 3 містян.

Такі дані озвучив генеральний директор Чернігівської міської лікарні №2 Владислав Кухар.

Нині в стаціонарі лікується 145 хворих на Covid-19. Але за свідченнями лікарів, скорочується кількість важких хворих, які потребують кисневої підтримки. Таких хворих наразі 105, ще 3 перебувають на апаратах-ШВЛ.

Значно зросла захворюваність на коронавірус серед дітей. На сьогодні хворобу підтверджено у 113 малих чернігівців.

Непокоїть лікарів зменшення кількості охочих вакцинуватися проти Covid-19. За їх словами, вакцинація – це єдиний ефективний спосіб убезпечити себе від важкого перебігу хвороби та смерті. За час пандемії від ускладнень Covid померло 840 містян і лише 20 із них були щеплені.

 На сьогодні в місті повністю закінчили вакцинацію 46,5% дорослого населення. Першу дозу щеплення отримали 50% містян. Бустерну дозу від ковіда отримали 2663 людини. По два щеплення від коронавірусу мають вже 338 чернігівських дітей.

За прогнозами МОЗ, ситуація з захворюваністю буде погіршуватися. Це пов’язано із стрімким поширенням на території України варіанту Омікрон коронавірусу SARS-CoV-2. Очікується, що за два тижні в країні добова кількість нових виявлених випадків ковід сягатиме 60 тисяч.