Факт-новини: оперативні сюжети

Стрілецька підготовка. Міський голова та депутати долучилися до вишколу тероборони

Featured Video Play Icon

  Вони надягають бронежилети та беруть у руки зброю. Згодом від пункту бойового постачання ідуть на рубіж відкритого вогню. Тут із відстані 100 метрів стріляють по мішенях із автомата АК – 74. 18 лютого депутати Чернігівської міської ради взяли участь у стрільбах. Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко ініціював та особисто взяв участь у вишколі територіальної оборони.

У військовій формі та екіпіровці Владислав Атрошенко стріляв і з автомату, і з пістолету. Чернігівський міський голова каже, потрібно не лише бути готовим захищати рідну землю, а й показувати приклад для своєї громади.

Владислав Атрошенко закликав усіх бажаючих вступати до Чернігівського батальйону територіальної оборони та укладати контракт. Нині формуються і загони тероборони, добровольчі формування територіальних громад. Чернігівці можуть долучитись до національного спротиву без укладання контракту.

Тренування проходили на базі стрілецького клубу Академії державної пенітенціарної служби. Секретар Чернігівської міської ради Олександр Ломако також взяв участь у вишколі, каже, захід має більш символічне значення, але він готовий отримувати необхідні навички.

Стріляли зі зброї та вчилися надавати медичну допомогу. Інструктори Чернігівського батальйону територіальної оборони показували, як, наприклад, робити наклад кровоспинного турнікету. Серед учасників вишколу – і депутатка Юлія Дарницька.

Хтось із депутатів лише вчився, а дехто вдосконалював вміння володіти зброєю. Олександр Шевчук має досвід військової служби, але вважає, що такі навчання мають бути регулярними.

Депутати кажуть, у нинішніх умовах вчитится захищати рідну землю – це обов’язок. Тому вважають за необхідне шліфувати свої вміння.