Факт-новини: оперативні сюжети

Став відомий результат ПЛР-тесту чоловіка чернігівської пацієнтки

Featured Video Play Icon

За даними Міністерства охорони здоров’я України, у Чернігівській області різко побільшало захворілих на COVID-19. За добу 22-го квітня їх кількість зросла з 13 до 17. Більше того, перший випадок цієї хвороби офіційно зареєстровано в Чернігові. Ця тема стала однією з найнагальніших на засіданні виконкому у четвер. Начальник управління охорони здоров’я ЧМР В.Кухар повідомив, що  стан хворої жінки середньої тяжкості. У неї температура 37,2-37,6. Є певні респіраторні прояви цього захворювання, але вона стабільна, сатурацію підтримує самостійно до нормальних показників. Але є певні ускладнення, у неї серцево-судинна хвороба, тому вона відноситься до групи ризику. За словами Владислава Кухаря, заразилася жінка від свого чоловіка, який нещодавно повернувся з Росії. Йому  зробили експрес-тест, який виявився негативним. Проте у другій половині дня обласний лабораторний центр підтвердив – ПЛР-дослідження позитивне.

Подружжя мешкало тільки удвох, але  оперативно визначено осіб, які контактували з хворими. Їх усіх відправили в режим самоізоляції і взяли зразки для ПЛР-тесту. Проведено дезінфекцію в під’їзді, де родина мешкає, тому всі необхідні заходи, передбачені законодавством, проводяться.

На засіданні виконкому Владислав Кухар також повідомив, що ПЛР-тести співробітників Національної поліції, які контактували з хворим на COVID-19 із селища Михайло-Коцюбинське, виявилися негативними.

Міська влада закликала в найближчий час особливо ретельно дотримуватися карантинних заходів і не відвідувати місця потенційного скупчення людей. Міський голова В.Атрошенко вкотре звернувся до чернігівців з проханням бути відповідальними та утриматись від масових відвідувань рідних, близьких під час поминальних днів на всіх кладовищах міста.