ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Стартував набір до 10-х класів: які школи Чернігова набирають учнів та учениць

Featured Video Play Icon

З понеділка, 5 червня, у школах Чернігова стартував набір учнів та учениць до десятих класів. Цього року дітей прийматимуть чотири заклади загальної середньої освіти. А саме: перша школа, дванадцята та ліцеї номер п’ятнадцять та двадцять два.

– Це ті навчальні заклади, які відповідно до програми трансформації мережі

освітніх закладів в майбутньому стануть академічними ліцеями. Уся інформація щодо профілів, які відкриваються в даних закладах загальної середньої освіти, опублікована на сайті управління освіти, також вона є доступною на сайтах цих навчальних закладів, – зазначив начальник управління освіти ЧМР Василь Білогура.

Для зарахування на навчання батьки мають подати до освітнього закладу відповідну заяву, копію свідоцтва про народження дитини, оригінал або копію медичної довідки та документа про здобуття базової середньої освіти. Прийматимуться документи до 15 червня.

– Попередньо ми плануємо на наступний навчальний рік набрати 41 клас. На базі кожної школи частина класів буде дистанційними, тобто є діти, які наразі не перебувають у місті Чернігові, але бажають завершити навчальний заклад безпосередньо в Україні. Такі діти будуть зараховані до класів із дистанційною формою навчання, – пояснив Василь Білогура.

Випускники 9 класів також можуть вступити до закладів професійної та фахової передвищої освіти. Учні, що закінчили навчання на базі шкіл, що в майбутньому стануть академічними ліцеями, прийматимуться до 10 класу автоматично.

– Кожного року звідкись виникає пересторога, що комусь не вистачить місця в

10 класах. Усі діти будуть зараховані за їх бажанням, для всіх будуть створені

можливості для отримання повної загальної середньої освіти, – підкреслив Василь Білогура.

Накази про зарахування до 10 класів із відповідним профілем навчальні заклади оприлюднять 16 червня. На вільні місця учнів прийматимуть з 18 червня і до кінця літа.