ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Йога заради Перемоги: чернігівці долучилися до незвичайного флешмобу

Featured Video Play Icon

Йога заради Перемоги. У Чернігові провели незвичайний флешмоб, який обʼєднав духовні практики з протестом проти російської агресії. Учасники акції виконали ширшасану — стійку на голові — на Красній площі перед обласним драмтеатром, який значно постраждав зранку 19 серпня внаслідок терористичного удару окупантів. Позу обрали символічну — візуально вона нагадує ракети, якими ворог підступно обстрілюєє мирних жителів, і водночас підкреслює стійкість українського народу та його вміння тримати баланс, зокрема в психофізичному стані, в умовах постійного стресу.

У цьому році, після того як знову почалися посилюватися ракетні обстріли, прийшла думка, щоб зробити такий флешмоб у різних містах України.

Чому Чернігів? Тому що, по-перше, нещодавно тут сталася трагедія. І так доля вирішила, що це буде перше місто, у якому ми зробили такий ось перформанс, мистецько-йогічно-спортивний акт, я б так назвав, – розповів актор, організатор флешмобу Максим Бурлака.

Таким незвичним чином учасники дійства прагнуть не лише привернути увагу світу до збільшення кількості повітряних атак, а й нагадати про важливість міжнародної підтримки нашої країни в боротьбі за незалежність. Разом із організатором акції, українським актором та автором проєкту #Йога_за_сигналом_Тривога Максимом Бурлакою, асану з важливим посилом виконали представники Чернігівської Школи Йоги.

Дуже дякую, що вони сьогодні підтримали, приєдналися, тому що до цього я робив це сольно, а тепер у мене, можна сказати, що в Чернігові була ціла команда, тому, сподіваюся, що світ перевернувся зараз із ніг на голову, а ми станемо на голову й перевернемо його назад колективно, – зазначив Максим Бурлака.

Після Чернігова Максим Буралака планує провести подібний флешмоб в інших містах України, зокрема в Києві, Харкові, Запоріжжі та Херсоні.