ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Відпочинок та навчання: літні пришкільні табори стартували у Чернігові

Featured Video Play Icon

У Чернігові з 5 червня стартували літні пришкільні табори з денним перебуванням. Вони працюватимуть 3 тижні, з 5 по 23 червня. Усі заходи для дітей проходитимуть лише на території шкіл, які мають доступ до укриттів. Перша школа відкрила мовно-відпочинковий табір.

-Табір працює з 8:30 до 15:30, триразове харчування і максимально задіяні діти в часі. Денного сна не передбачається, тому масові заходи у нас після обіду, а спеціалізовані такі локації до обіду. По три локації протягом 45-ти хвилин, – повідомила заступниця директора СЗСШ №1 Руслана Дементова.

Кожен день працюватиме 12 спеціалістів та вихователів, які слідкуватимуть за дітьми. Аби малеча не втомлювалася, локації у школі різноманітні. Як розповіла заступниця директора першої школи Руслана Дементова, пришкільний табір відвідуватимуть і учні 19-го навчального закладу.

-Вони навчалися, початкова школа і три п’ятих класів, весь навчальний рік і зараз у них теж пришкільний табір, теж зі своєю організацією, своїм статутом, своїм розкладом. Залучали і мотивували дітей пільгових категорій, категорії, які надані рішенням міської ради, які мають право на безкоштовне перебування в таборі, – уточнила Руслана Дементова.

Для дітей передбачена велика кількість різноманітних інтерактивів. Туристичні квести, психологічні тренінги, локації іноземних мов та спортивні активності.

-Ми спочатку на першу букву свого ім’я придумували улюблену страву, потім ми малювали добру справу, ми придумували різні правила, називали їх, – розповіла учениця першої школи Софія.

-Ми граємо в квести. Ми будемо лазити по ниткам, – кажуть  Вероніка та Аріна, учениці першої школи.

-Ми писали на дошці які будуть правила для команди, – говорить Матвій.

-Я знайшла друзів багато, ще ми малювали добрі справи, – зауважила  Галина.

-Нам сподобалось, ми складали план як себе поводити, – додають Аня та Вероніка.

У перший день роботи табору зареєструвалися 87 учнів третіх-сьомих класів. До активностей залучають і старшокласників, які відвідують спеціалізовані гуртки.

-Старші вже не виявили бажанння приходити в літній табір. Кількість дітей дозволяє поділити їх на 6 загонів, що ми і зробили з максимально комфортною кількістю від 13 до 15 діток в загоні. Організували локації, де вони проводять час з вихователями. Такі розвантажувальні та розважальні, тобто ми чергуємо. Якщо є трошки академічного компоненту, то ми ставимо потім розвантаження, арт-терапію ну і звичайно рухливі активності, – підкреслила заступниця директора СЗСШ №1 Руслана Дементова.

У відпочинкових таборах цього року беруть участь майже 4 тисячі дітей, з них – близько 2500 пільговиків. Відповідно до рішення виконкому вартість харчування становитиме до 90 грн. на день. Про це повідомив очільник управління освіти ЧМР Василь Білогура на розширеній ранковій нараді в муніципалітеті 5 червня.