Факт-новини: оперативні сюжети

Соціальні норми по субсидіях збільшено

Featured Video Play Icon

Чернігівцям, які отримують субсидію на житлово- комунальні послуги, збільшили соціальні норми на час карантину на газ , електроенергію та воду. Відповідні розрахунки вже проведені, і люди мають у квітні та травні отримати більше грошей на компенсацію цих витрат від держави, — повідомила начальник управління праці та соціального захисту населення Новозаводської  районної у місті Чернігові ради Ірина  Марчук.

Незважаючи на те , що карантин розпочався з 12 березня, нормативи збільшуються на повний місяць, з березня по травень включно. Монетизовані кошти людям надходять вчасно,. Проте у разі заборгованості сплати за  послуги , субсидії на наступний період нараховуватися не будуть, повідомила Ірина Марчук.

  Крім цього , саме від своєчасної оплати житлово- комунальних послуг , залежить робота  комунальних підприємств Чернігова та виплата зарплати їх працівникам. А вона у них зовсім невелика,- —  підкреслив  Чернігівський міський голова А. Атрошенко на оперативній нараді  і звернувся в черговий раз до мешканців обласного центру  аби вони підтримали людей , які забезпечують чистоту та порядок у Чернігові. В управлінні соціального захисту Чернігова в умовах карантину проводять всі нарахування автоматично.  А ті , хто втратив роботу і потребують субсидії на сплату житлово- комунальних послуг, можуть звернутися в органи соціального захисту за місцем проживання.