Факт-новини: оперативні сюжети

Скільки коштує заміна 4,4 км колектора

Featured Video Play Icon

У Чернігові на вулиці Дмитра Самоквасова, що у районі Шерстянки, роботи на аварійній ділянці самоплинного колектора добігають кінця. Через відсутність фінансування повністю замінити пошкоджений колектор не можливо, натомість санацію зруйнованої каналізаційної труби вже завершено. Її провели на ділянці 44 метри, уклали пластикову трубу діаметром 500 мм і підключили до мережі. Труба надійна –з терміном експлуатації понад 50 років. Особисто перевірив об’єкт міський голова Владислав Атрошенко. Керманич Чернігова зазначає, ремонт ділянки не дешевий – 780 тис. грн

Аналогічна ситуація і з каналізацією на ділянці, розташованій на перехресті вулиць Ціалковського і Робітнича, де під час аварійно-ремонтних робіт стався ще один провал. Колектор підремонтували, але на сьогоднішній день він у такому стані, що загроза його руйнації дуже висока, а коштів на заміну потрібно багато.

-Це приблизно 300  млн. грн., – уточнює міський голова Владислав Атрошенко. – Будемо намагатися їх знаходити або робити шматками.

Наразі Чернігів не може дозволити собі провести таку реконструкцію власним коштом, оскільки сума неспівставна з можливостями міста. Тож мер наголошує на потребі державної підтримки. Треба на державному рівні подивитися спроможність міст і потреби по заміні комунікацій, і через державні програми почати вирішувати проблему. Остаточно ремонтні роботи з дорожним покриттям біля аварійних ділянок планують завершити протягом двох-трьох тижнів.