Факт-новини: оперативні сюжети

Коронавірусна істерія

Featured Video Play Icon

Не такий страшний Covid, як його малюють. Про це свідчить статистика смертності від інших хвороб. В управлінні охорони здоров`я Чернігівської міської ради зібрали інформацію за попередні роки і зробили порівняльний аналіз. Виявилося, що чернігівців, які померли у 2019 році від серцево-судинних захворювань, онкології та інфекційних хвороб, значно більше, ніж хворих на коронавірусну інфекцію за 4 місяці 2020 р.

-Від туберкульозу померло 13 осіб, пневмонії – 57, інфаркту – 87, інсульту – 249, онкології – 590, хвороб системи кровообігу – 1957, – такий показник смертності  по Чернігову навів В.Кухар.

Виявляється в Україні від різноманітних лише інфекційних хвороб у 2018 померло майже 9 тисяч чоловік, а за 4 місяці цього року від ковіду – 1283. Це теж неприємна статистика , але не настільки страшна, як загальна палітра смертності в країні.

-Ми боремося з ковідом. У нас по Чернігову 4 смертних випадки, – каже міський голова Владислав Атрошенко. – Статистика говорить, що це неадекватно виглядає, як мінімум по відношенню до онкозахворювань, до серцево-судинних та хвороб системи кровообігу.

Не можна замовчувати іншу медичну статистику, бо це несправедливо по відношенню до людей, які самотужки борються за своє життя, – наголошує мер. Він доручив профільному управлінню підготувати звернення до МОЗ аби зрозуміти, як країна буде виходити з цієї коронавірусної істерії .

На 7 липня 2020 року у Чернігові на ковід -19 захворіло 228 осіб , одужало – 182. Наразі хворіє – 42, з них 6  – в стаціонарі, 36 лікуються амбулаторно. Із них легка форма у 4 осіб. 32 особи  хворіють безсимптомно, – повідомив Владислав Кухар  і підсумував : -Загальний перебіг пандемії у Чернігові протікає досить спокійно.