Факт-новини: оперативні сюжети

Школа мистецтв ім. Любомира Боднарука в Чернігові святкує 20-річний ювілей

Featured Video Play Icon

Осередок творчості з 20-річною історією. Чернігівська міська школа мистецтв ім. Любомира Боднарука святкує  ювілей. Прийняла у себе гостей музична школа №1 ім. Стефана Вільконського.  Тут провели звітній концерт “Україна – це світло”, на якому колективи демонстрували музичні, хореографічні, сценічні та образотворчі навички. Попри близькість до ворожого кордону та постійні загрози повітряних тривог, викладачі працюють і готують талановитих дітей, якими пишатиметься місто і вся Україна. Принагідно у день свята відвідав захід в. о. очільника Чернігова Олександр Ломако. Він привітав творчий колектив школи із річницею, подякував за кропітку працю і  вручив почесні відзнаки.  

Я подивився виставку щойно перед входом, чудові картини, чудові роботи дітей, неймовірно виконання цієї пісні. І дійсно, щойно прозвучало, і в афіші, яка у вас в руках, написано «Україна – це світло». Так і є, Україна – це світло. Світло обов’язково, і так буває завжди, перемагає темряву, а ворог, який запускає по нам ракети, намагається знищити нашу інфраструктуру, знищити наших людей і зробити, щоб тут була темрява. Вони не розуміють, що насправді темрява там, а світло, воно завжди переможе, – зазначив в.о Чернігівського міського голови Олександр Ломако.

Наразі у школі мистецтв навчаються 800 учнів, які показують високі результати та є призерами різноманітних всеукраїнських і міжнародних конкурсів, з них – 23 отримують стипендію Чернігівського міського голови. Школа продовжує розвивати творчі таланти та відкриває можливості для учнів та учениць.

Всі аспекти дозволили нам продовжувати навчальну діяльність, розвивати колективи, розвивати нові напрямки, займатися творчістю на такому високому рівні. І навіть в цьому концерті, у цій концертній програмі, у нас є багато презентацій і нових напрямків. Багато років в школі, наприклад, не було духового відділу і взагалі цього направлення. Це пов’язано з особливостями приміщення нашого, але ми в цьому напрямку ми маємо здобутки. Сьогодні молодий керівник колективу Павло Шевчук представить саме цей напрямок. І другим номером у нас буде квартет флейтистів. Ми дуже пишаємось, – розповіла директорка Чернігівської міської школи мистецтв ім. Любомира Боднарука Олена Савченко.

Школа налічує 9 філій у різних куточках Чернігова, 2 з них, за сприяння міської влади, відкрилися вже після початку повномасштабного рашистського вторгнення. Викладачі розповідають, головна їхня мета – дати психологічне розвантаження своїм вихованцям та вихованкам і показати, що, попри все — життя триває.

Ми спонукаємо їх боротися з негативними думками, з негативними почуттями, з депресіями, з травмами. Багато дітей, хто втратили житло, вибігли в тому, що було. І все це на дитячі маленькі хрупкі плечі лягло. І наше завдання – якомога більше зараз приділяти увагу мистецтву і через нього лікуватися, лікувати душу, – каже , викладачка образотворчих дисциплін в Чернігівській міській школі мистецтв імені Любомира Боднарука Оксана Гриньова.

Діти розповідають, ходять в школу із задоволенням, адже тут не тільки опановують різноманітні навички, а й проводять весело час та знаходять нових друзів.

Я приїхала з Семенівки, я теж там навчалася, але зараз я виїхала, щоб тут теж грати, і мені тут дуже подобається грати на скрипці та в ансамблю теж. Викладачі дуже добрі, вони вчать нас грати дуже гарно і за це я отримала друге місце, – сказала скрипалька Іванна.

Мені подобається їздити по різним містам і конкурси різні приймати, виступати, багато чого ще. На скрипці грати, в ансамблі теж подобається дуже сильно, – пояснила скрипалька Марія.

За два десятиріччя понад 1200 учнів та учениць отримали мистецьку освіту в навчальному закладі. Чимало випускників продовжили свою творчу діяльність та досягли значних висот: стали керівниками відомих українських колективів, видатними та визнаними музикантами.