Факт-новини: оперативні сюжети

Шкільний шоппінг: скільки коштує зібрати школяра?

Featured Video Play Icon

До нового навчального року залишилися лічені дні. Наразі всі активно готуються до школи: діти – морально, батьки-матеріально. Якраз час робити шкільні закупи.

На полицях шкільних відділів -товарів на будь-який смак і гаманець.Продавці кажуть, купують канцелярію за списком. Ціни, порівняно з минулим роком, не зросли.

Ручки  коштують від 2 гривень, пенали від 50 до 400, фломастери ті олівці – від 20 до 140 гривень, зошити – від 3 гривень., щоденники – від 13. В цілому за набір канцтоварів доведеться витратити в середньому близько 500 гривень. Найдорожчим з  необхідного набору школяра є ранець. Коштують вони від 500  гривень.

Найзатратніше укомплектування для школярів – це, звичайно, одяг. В залежності від фінансових можливостей батьків, ця стаття витрат може  обійтися у різні суми.

Чернігівка Марина майже зібрала свого майбутнього первачка  Іллю до школи. Закупили всю необхідну канцелярію, взуття, ранець. Витратили вже понад 3000 тисяч гривень. Наразі – заключний етап зборів – закупи одягу. За брюки,сорочку та жилетку  жінка заплатила близько 600 гривень. Продавці шкільного одягу кажуть, одягнути дитину до школи обійдеться мінімально у 1000 гривень.

Альтернатива класичному шкільному одягу – національна вишиванка.   Її можна одягати як на свята, так і  щодня в повсякденні. Ціни на них – від 250 гривень. Семикласниця Дарина вже самостійно купує собі одяг у школу. Цього разу обирає вишиванку.Національна сукня обійшлася  дівчинці в 700 гривень.

Віддає перевагу вишиванкам і чернігівка Тетяна. Разом з доньками обирають до школи обнову.Набір з блузи та спідниці обійдеться їм від 350 гривень.

Канцелярію закупили, одяг також – треба взуття – черевики та кросівки. Вони  обійдуться  від 300-400   гривень. Крім того, у школу потрібна спортивна форма. Костюм для занять фізкультурою обійдеться в середньому від 250-300  гривень.

Як бачимо, відправити учня до школи – задоволення не з дешевих. У підсумку вартість «обмундирування»  школяра в цьому році як мінімум 3500 тисячі гривень. А якщо це первачок – треба приготувати  і усі  5 тисяч. До того ж,  до списку необхідних закупів в цьому році треба  додати ще два нових атрибути – маску і антисептик. Без них  уявити новий навчальник рік 2020  –   неможливо.