ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Рятувальники навчають правилам безпеки чернігівських дітей

Featured Video Play Icon

Як приборкати пожежу, розрізнити вибухонебезпечні предмети, заміновані речі та що з ними робити у разі виявлення. Днями рятувальники ДСНС спільно з інспекторами відділу ювенальної превенції розповідали про це  вихованцям центру соціально-психологічної реабілітації.  На території Чернігівщини й досі продовжують знешкоджувати боєприпаси, які російські окупанти ховали навіть в іграшки. Тому важливо аби діти були обережними. Також йшлося і про пожежну безпеку.

– Рятувальники в форматі діалогу доступно розповіли дітям про основні правила пожежної безпеки. Кожен бажаючий мав можливість самотужки ліквідувати умовну пожежу за допомогою вогнегасника.  Також рятувальники за допомогою макетів навчили підростаюче покоління розрізняти вибухонебезпечні предмети та нагадали їм три основні, ключові правила це: не підходь, не чіпай та телефонуй за номером 101,- зазначила Ніна Луценко.

Діти змогли відчути себе рятувальниками і посидіти за кермом аварійно-рятувального автомобіля, який використовують для оповіщення населення про небезпеку та під час надання першої медичної допомоги постраждалим у дорожньо-транспортних пригодах. Кінологи познайомили дітей зі своїми чотирилапими напарниками – вівчарками Лапою та Зарою. Одна з них допомагає знаходити людей, котрі загубилися в лісі, інша – рятувати з-під завалів.