Факт-новини: оперативні сюжети

Ще допомога медикам

Featured Video Play Icon

Масштабну акцію допомоги медикам Чернігова та області влаштувала обласна організація партії “Європейська Солідарність”. За кошти фонду Петра Порошенка було придбано 600 захисних костюмів південнокорейського виробництва та 40 пульсоксиметрів. Це компактні прилади для вимірювання рівню кисню в крові, які призначені переважно для мобільних медичних бригад. Спершу благодійний вантаж прибув до Чернігівської обласної лікарні.

Ріпкинська ЦРЛ. Цьому закладу пощастило – незважаючи на близькість до кордону з Білоруссю, офіційно випадків коронавірусної інфекції тут досі не зафіксовано. Але береженого, як-то кажуть, бог береже, тому в лікарні поступово роблять запаси засобів індивідуального захисту, медикаментів тощо.

У Городнянській центральній районній лікарні вантаж із захисними костюмами чекають з цікавістю. Медики кажуть – такими користуватися поки не доводилось. Але якістю задоволені. Костюми можна мити дезінфекуючим засобом прямо на носієві. Приємний бонус – у комплекті йдуть бахіли. Фонд Петра Порошенка організував два вантажі із засобами індивідуального захисту для медиків України. В першому було 30 тисяч комплектів, у другому – 100 тисяч. Чернігівщині з цих поставок перепало вже три транші. Спочатку благодійники забезпечили захисними костюмами ті лікарні, які перші стикнулися з випадками COVID-19. На черзі – решта опорних закладів та лікарень другої черги.