ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

У чернігівській школі №20 відкрили новий клас інформатики

Featured Video Play Icon

  Новий клас інформатики відкрили 6-го червня у Чернігівській школі №20. Його відновили з нуля після російського обстрілу благодійники з фонду SavED.

-Грубо кажучи, всім світом люди скидалися, донатять, дають техніку, і можна клас за класом відновлювати. Для нас це такий класний прецедент, що це працює, і ми хочемо масштабувати його в інших школах, в тому числі Чернігова, – зазначила засновниця благодійного фонду SavED Ганна Новосад.

 Щоб допомогти відновити 20-ту школу фонд SavED об’єднав багатьох благодійників, донорів, різноманітні організації. Наприклад, все обладнання для нового класу інформатики надала IT-компанія SQUAD.

Ми з самого початку розуміємо, наскільки важлива освіта в наш час, і допомогти освітнім закладам – честь для нас. В всіх бізнес-школах зараз вчать предмет «Соціально-відповідальний бізнес», і я вважаю, що це має бути не просто пусті слова чи якась академічна дисципліна, а соціально-відповідальний бізнес – це все, що відбувається навколо бізнесу. Треба допомагати громадам, допомагати всім, хто навколо, щоб вони в свою чергу, могли вас підтримати тоді, коли, можливо, будуть не найкращі часи, – розповів генеральний менеджер компанії Юрій Катков.

Нове обладнання школярі використовуватимуть не лише на уроках інформатики – у закладі діє гурток робототехніки, а під час презентації відбудованого класу благодійники провели для всіх охочих семінар з програмування.

-Думаю, що це для багатьох дітей стане поштовхом для того, що не треба боятися мріяти, не треба боятися ставити собі найамбітніші, здавалося б недосяжні мрії. Все реально, і часто так буває, що звичайні люди роблять надзвичайні речі, які багато хто не може собі уявити, – підкреслив  начальник управління освіти ЧМР Василь Білогура.

Школа №20 зазнала пошкоджень від рашистського обстрілу 6-го березня минулого року. На території закладу було 5 прильотів. Вибило всі вікна, кожен кабінет на 1 та 2 поверхах певною мірою був пошкоджений. Наразі благодійники відновлюють кабінети фізики та хімії, а також спортзал.

Була дуже пошкоджена стеля. Отут у нас стояла лабораторія з витяжною шафою, вся шафа була посічена осколками. Таблиця Менделєєва висіла отам, також була з осколком. Ситуація була така все це висіло зруйноване. На сьогодні ми бачимо, наскільки гарний оновлений клас, – розповіла директорка школи №20 Наталія Малець. В школі сподіваються, що відновити всі пошкоджені кабінети вдасться до початку нового навчального року