НовиниФакт-новини: оперативні сюжети

Міський транспорт

Featured Video Play Icon

Громадський транспорт Чернігова має переформатуватися. Якщо не буде досягнуто конструктивної співпраці з приватними перевізниками, доведеться максимально укріплювати комунальне підприємство,- такі акценти щодо перспектив розвитку міських перевезень зробив Владислав Атрошенко на оперативній нараді.

Якщо будуть гроші, місто купуватиме нові автобуси для ЧТУ. Нагадаємо, цього року придбали 5 нових тролейбусів на Чернігівському автозаводі. Вже незабаром вони вийдуть на маршрути.

Аби підтримати місцевого виробника останні чотири роки місто купує тролейбуси саме на ЧАЗі. Вже назріла потреба більш тісної співпраці між виробником та ЧТУ. З таким проханням мер звернувся до керівників автозаводу.

Крім оновлення транспортного парку комунального підприємства гроші також потрібні для оновлення тролейбусної мережі у Чернігові. Ці витрати передбачені цільовою Програмою розвитку електричного транспорту міста на 2018-2022 роки. Комунальне підприємство «Чернігівське тролейбусне управління» Чернігівської міської ради забезпечує більше 60 відсотків всіх внутрішньоміських пасажирських потоків, а також перевезення пільговиків.