НовиниФакт-новини: оперативні сюжети

Тариф на опалення для чернігівців не підвищуватимуть

Featured Video Play Icon

Тариф на опалення для населення у Чернігові не підвищуватимуть, навіть якщо це коштуватиме міському бюджету сотні мільйонів гривень. Про це заявив 12-го жовтня міський голова Владислав Атрошенко на ранковій нараді у муніципалітеті.

За словами міського голови, через рішення Кабміну про компенсацію вартості газу з місцевих бюджетів, міста України втратять загалом близько 50 мільярдів гривень.

Точна сума, яку доведеться компенсувати з міського бюджету, залежатиме від того, наскільки холодною буде зима і скільки палива витратять теплогенеруючі підприємства. Також, коли йдеться про кошти міського бюджету, варто розуміти, що це кошти платників податків, наголосив Владислав Атрошенко.

Опалювальний сезон у Чернігові розпочався ще 11 жовтня, але майже 250 житлових будинків станом на ранок вівторка поки не отримали тепло. Про це звітували представники генеруючих підприємств. За їхніми словами, процес підключення до теплопостачання поступовий і хвилюватися містянам не варто.

Також у Чернігові без тепла залишаються 8 комунальних закладів, які мають власні котли або котельні, але через високу ціну на газ не можуть забезпечити себе паливом. З дитсадочка №66 вже почали переводити дітей до інших, а для решти установ газ має знайти Кабмін. Щоправда, строки цього поки невідомі.

У вихідні дні, які цього тижня розпочинаються з четверга, у Чернігові продовжать працювати бригади теплогенеруючих підприємств та ЖЕКів, щоб якомога швидше забезпечити всі житлові будинки теплом та усунути можливі аварії.