ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Розвиток і модернізація освіти Чернігова: яку допомогу надають міжнародні партнери?

Featured Video Play Icon

Розвиток та модернізація системи освіти – пріоритет для міста. Чернігів продовжує активну співпрацю з міжнародними партнерами. Про це, зокрема, йшлося на розширеній нараді в муніципалітеті 12 березня. За словами начальника управління освіти Василя Білогури, за підтримки Міжнародної неурядової організації ACTED, роботи з поліпшення укриттів уже проведені у 34-ій та 5-ій школі, розпочаті в 14-ій, а далі плануються в 11-му колегіумі. Також, замінені всі старі вікна у 28-ій школі  та відновлені пошкоджені у 27-ій.

З UNICEF також потужна співпраця в напрямку поліпшення умов перебування в дитячих садочках. Фактично це відбувається з поліпшенням укриттів в 7-ми садочках і плюс 5 садочків – це оновлення меблів і ремонт в групових приміщеннях, які знаходяться в найбільш поганому стані, – повідомив начальник управління освіти ЧМР Василь Білогура.

Нагадаємо, 21-го листопада 2023-го року Чернігівська міська рада та Міжнародна неурядова організація ACTED підписали меморандум про співпрацю. Французькі партнери планують інвестувати  більше 2-ох мільйонів євро в освітню галузь Чернігова. Це передбачає реконструкцію, оснащення та ремонт десяти шкіл міста. 

Фактично в рамках є різні проекти, є проекти по поліпшенню гігієнічних умов, тобто ремонти санвузлів, де передбачається і 33,  і 15 школа, там ще деякі заклади. Є ремонти по укриттях і є в планах 3 таких великих проектів по утепленню і ремонту 3 шкіл – це школи номер 20, 33, 34, – зазначив Василь Білогура.

Також місто-побратим Меммінген виділив 50 тисяч євро на закупівлю устаткування та оснащення профільних кабінетів – хімії, біології та фізики.

Якщо говорити про ті кошти, які надійшли від Меммінгена, то проведено закупівлю матеріального забезпечення для 4-ох кабінетів для ліцеїв, які були призначені саме для кабінетів біології. Наповнення наочністю, наповнити тактичним матеріалом, яких, в принципі, в закладах не було, – зауважив начальник управління освіти ЧМР

Також цьогоріч 12 мільйонів гривень з міського бюджету будуть спрямовані на закупівлю обладнання та оснащення кабінетів з національно-патріотичного виховання в 4-ох ліцеях міста. Завершити усі вищезгадані роботи планують упродовж  2024 року.