ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Чернігів роблять чистим і доглянутим: комунальників міста привітали з прийдешнім святом

Featured Video Play Icon

Латали життєво важливі артерії Чернігова, наводили лад біля будинків, підвозили воду, висаджували весняні квіти — і усе це під свист рашистьких снарядів. Хоробрі комунальники, які підтримували функціонування міста в найтяжчий час – у лютому–березні 2022-го, і зараз на своєму місці працюють на майбутнє Чернігова.

І в перший день, як почалась війна, ми теж працювали, повністю робочий день, ми працювали, чули вибухи, їхали, бачили зарево вогню. Ми їхали, і ще не вірилось нам, що це війна. І зараз прибираю парки міста Чернігова. І хочу, щоб всі жителі пишалися, я своєю роботою пишаюся, – каже прибиральниця КП “Зеленбуд” Наталія.

Напередодні Дня працівника житлово-комунального господарства і побутового обслуговування населення виконувач обов’язків Чернігівського міського голови Олександр Ломако привітав співробітників і співробітниць житлово-комунальних підприємств та подякував від імені усієї громади за їхню невтомну працю і за те, що сьогодні наше місто попри близькість кордону з ворогом залишається комфортним, чистим, доглянутим.

Всі працівники житлово-комунального господарства, всі, хто доглядає наше місто, робите Чернігів, містом, яким люди пишаються, які люди люблять, і до якого люди звикли  – це все ваша робота. Коли ми говоримо про патріотизм, про любов до Чернігова,  і хтось там ходить з гаслами, прапорами, але палець об палець не вдарив, щоб зробити дійсно ситуацію в місті кращою. А є люди, як ви, які чого не кричать, не розказують, а просто беруть і роблять. І це є справжній патріотизм і любов на свого міста.  Хотів побажати, щоб всі ваші близькі, рідні, знайомі друзі були живі, здорові.  Найголовніше, щоб ті, у кого є, які знайомі, близькі чи родичі, які служать зараз, щоб вони поверталися живі, не ушкоджені  додому, а ми будемо їх тут зустрічати красивим, чистим, гарним містом, – зазначив в.о Чернігівського міського голови Олександр Ломако.

Додамо, День працівників житлово-комунального господарства і побутового обслуговування населення щорічно припадає на третю неділю березня. В Україні його офіційно почали відзначати з 1995 року. В умовах повномасштабної війни це свято набуло нових сенсів.

Сьогодні комунальники — це люди, які попри всі загрози щоденно працюють, не лише забезпечують життєдіяльність міста, а й своєю допомагають Чернігову відновлюватися після руйнувань.