Факт-новини: оперативні сюжети

Робота під час карантину

Featured Video Play Icon

Скільки заборгували чернігівці КП «Новозаводське»?

Майже півтисячі житлових будинків Чернігова обслуговує КП “Новозаводське”, яке і під час карантину продовжує працювати у штатному режимі. В той час як багато містян стали більше проводити часу вдома, дотримуючись самоізоляції, фахівці підприємства щодня “в полях”.

До обов’язків працівників КП “Новозаводське” входить не лише підтримка чистоти на подвір’ях та в під’їздах, а ще й ліквідація різноманітних аварій. Комунікації в житлових будинках Чернігова часто доволі старі (як і самі будинки), тому протікання в трубах, згоріла проводка і забита каналізація в них – не рідкість.

З настанням карантину у КП “Новозаводське” постала нова проблема – борги за надані послуги. В березні, наприклад, чернігівці сплатили 88% від нарахованих сум. Якщо тенденція збережеться, кажуть на підприємстві, можливо, доведеться відмовитися від ряду проектів реконструкції та оновлення, запланованих на цей рік. Втім, для боржників діють програми реструктуризації, тому представники КП сподіваються досягнути з ними компромісу.