Факт-новини: оперативні сюжети

Оплата комунальних послуг

Featured Video Play Icon

Аналіз стану заборгованості мешканців Чернігова показує, що рівень сплати складає 90%.

Під  час карантину  всі підприємства сфери ЖКГ Чернігова працюють безперебійно та надають послуги, необхідні для комфортного перебування людей вдома. При цьому кількість сміття, кажуть  в КАТП 25 -28 , значно збільшилася.Роботи  додалося, витрати зросли , а джерело їх компенсації  це –  платежі населення  за спожиті послуги .

Про  це говорили на оперативній нараді у міській раді.  Для забезпечення стабільної роботи  житлово- комунального сектору   дуже важливо аби чернігівці вчасно платили за отримані послуги , акцентували виступаючі. Так, аналіз стану заборгованості мешканців міста  показує, що по КП «Деснянське» рівень поточної сплати складає 85,5%, КП «Новозаводське» – 88%, КП «ЖЕК-10» – 90%., «ЖЕК-13» – 95 %.  

Введення монетизації  пільг та субсидій , на думку більшості керівників комунальних  підприємств  позитивно відобразилося на  проплаті за  послуги. При цьому  на час карантину , у людей похилого віку через необхідність не полишати зайвий раз межі власної квартири , з цим виникають певні затримки.  Таким чернігівцям рекомендують під час карантину платити за комунальні послуги онлайн. Що, в принципі, і робить основна частина  населення міста.

Хоча для людей поважного віку  нові технології не завжди  зрозумілі. Тут їм на допомогу готові прийти волонтери  чи  соціальні працівники  районних територіальних центрів з обслуговування людей похилого віку. Для цього потрібно зателефонувати до міського контакт- центру 0800-50-93-50 .