Нове на ТБТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Латвійські партнери з міста Огре привезли в Чернігів гуманітарну допомогу

Featured Video Play Icon

Делегація з латвійського Огре, побратима Чернігова, завітала 1-го березня до нашого міста. Її учасники – давні друзі України, які тривалий час підтримують ЗСУ, а також приїжджали до Чернігова на початку квітня минулого року, в перші дні після вигнання російських загарбників.

-Коли на нашу землю прийшла війна, ми зверталися за допомогою до всіх міжнародних партнерів, до міст-побратимів, і так щиро як Огре відгукнулося на всі наші звернення та прохання, просто підтримало наше місто – це дуже багато вартує, – підкреслив в. о. Чернігівського міського голови Олександр Ломако.

Для голови міської ради Огре Егілса Хелманіса це вже шостий візит до України, і Чернігів – лише нетривала зупинка на шляху на Схід. Цього разу латвійці привезли у якості допомоги три мікроавтобуси. Один з них передали «Чернігівводоканалу», один – силам ТрО, а ключі від третього гості з Огре вручили представникам 1-ї Сіверської танкової бригади.

-Ми дуже добре розуміємо, що це не тільки ваша війна. Це і наша війна. Якщо щось станеться з Україною, війна постукає і у наші двері. Дуже дякуємо вам за те, що стримуєте ворога у своїх кордонах, у своїй країні, – зазначив голова міської ради м. Огре Егілс Хелманіс.

Військові також підготували для латвійських благодійників подарунки на згадку – модель танка, а також уламок від російської ракети «Іскандер».

-Ми на зв’язку і з командиром Леонідом Ходою і з хлопцями, чим можемо їх завжди підтримуємо. Я думаю, що підтримка від Огре, нашого міста-побратима, теж буде ними оцінена і як матеріальна підтримка, необхідна для виконання бойових задач, і підтримка моральна від міста-побратима Чернігова Сіверській бригаді, яка захистила Чернігів, – наголосив Олександр Ломако.

Окрім цього, гості з Латвії привезли до Чернігова набір музичних інструментів, які будуть розподілені між мистецькими школами міста. На знак подяки викладачі музичної школи №1 імені Вільконського влаштували для делегації з Огре невеликий концерт.