НовиниФакт-новини: оперативні сюжети

Рецепти Чернігівщини. У Чернігові оголосили кулінарний конкурс

Featured Video Play Icon

Чи можна комбінувати, наприклад, гриби й рибу в приготуванні страв?  Чернігівщина багата на оригінальні місцеві смаколики. Управління культури та туризму ЧМР  запроваджує  кулінарний  відкритий   конкурс на кращий рецепт регіональної страви з використанням локальних продуктів. Презентували ініціативу 17 лютого в туристичному інформаційному центрі.

 Конкурс проходить  в рамках проєкту  «Чернігівщина: кулінарна спадщина». Мета конкурсу – популяризувати українську та регіональну  кухню, поширювати корисну інформацію про культуру приготування різноманітних страв регіону.

Конкурс буде проходити  протягом місяця – з 17 лютого по 17 березня в три етапи. 

Участь у конкурсі є безкоштовною. За словами організаторів, нині розпочинається  відбір заявок. До складу журі конкурсу входять провідні  шеф-кухарі, громадські діячі, керівники ресторанних та туристичних  підприємств Чернігова. Історик Олександр Бондар ретельно вивчає  документи з  локальними  продуктами місцевої кухні.

 Фіналісти конкурсу будуть презентувати та готувати унікальні  страви чернігівського краю, кажуть засновники заходу.  Переможці  серед професійних навчальних  закладів міста матимуть  можливість на додаткове безкоштовне  стажування  в одному з ресторанних комплексів міста.

Створення унікальних рецептів дасть можливість ще більше популяризувати туристичну галузь міста, кажуть організатори.

Унікальні рецепти будуть розміщені  в збірці  «Чернігівщина: кулінарна спадщина». Її планують  видати в електронному варіанті вже в цьому році.