Факт-новини: оперативні сюжети

Реорганізація шляхом приєднання

Featured Video Play Icon

Реорганізація шляхом приєднання. Саме так відбуватиметься процес  об’єднання трьох навчальних закладів у Чернігові, а  саме: вечірньої школи до тринадцятої,  десятої до шостої, а 23-ї до 16 ліцею. Це рішення не несе жодних ризиків для дітей та педагогів,  — акцентував міський голова В. Атрошенко на оперативній нараді  у вівторок.

Начальник управління освіти ЧМР  Василь Білогура дав роз’яснення,  при приєднанні  шкіл будуть скорочено такі дублюючі посади, як директора, завгоспа,  секретаря, двірника, бібліотекара, сторожа.   Всі педагогічні працівники залишаться працювати.

  Крім приведення   штатних розкладів  у відповідність до  чинного законодавства, міський бюджет на реорганізації  ЗНЗ зекономить  близько трьох мільйонів гривень. А це в умовах пандемії серйозні гроші. При цьому питання  будівництва на Бобровиці школи – садочка з порядку денного ніхто не знімає.

Щодо  вечірньої школи, тут реорганізація відбувається у відповідності до Постанови  Міністерства освіти України. Вона  не передбачає існування таких навчальних закладів як вечірня школа.  Наприклад, на початок навчального року  у вечірній школі  було 139 учнів, зараз – 123. Вечірня школа обслуговує колонію і дітей, які навчаються там, та дітей,  які знаходяться в інших навчальних закладах. Законом України передбачається,  що для таких дітей  можуть створюватися класи  з вечірньою  формою навчання.   Також на пленарне засідання  виноситься проект рішення про об’єднання двох спортивних шкіл міста. Крім технічного їх злиття вирішується питання про виділення  4 га землі на Десні, де наразі розміщується тренувальна база веслярів. Ця територія буде закріплена за комунальним закладом міської громади і  використовуватиметься за призначенням, для розвитку  бази спортивної школи .