НовиниТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Перші малюки 2024: хто народився у Чернігові у новорічну ніч?

Featured Video Play Icon

Хлопчик Артем – перший новонароджений чернігівець у 2024-му році. Христина, мама немовляти, розповідає: її син з’явився на світ майже одразу після настання Нового року, опів на першу. Породілля й малюк почуваються добре – пологи пройшли спокійно та швидко.

– Мені сподобалось, все нормально. Лікарі чудові, допомагали, підтримували і чоловік також підтримував, без нього я б точно не справилась, а так все нормально, – розповіла породілля Христина Карпенко.

У перші години Нового року в Чернігові народилось четверо немовлят – дві дівчинки та два хлопчики. Лікарі кажуть, у цей важкий воєнний час більше з’являється саме хлопчиків. Генеральний директор пологового будинку Василь Гусак побажав усім малюкам щасливого та мирного дитинства, за яке українські захисники та захисниці щодня воюють на передовій.

– Дай Бог, щоб ми її вибороли і по-справжньому стали незалежною країною і закінчення війни в цьому році, – підкреслив генеральний директор КНП «Пологовий будинок» ЧМР Василь Гусак.

Загалом, торік у Чернігові було 1822 пологів, народилося 1849 діток. На три сотні більше, ніж у 2022-му. У новому ж році очікується більша  народжуваність, адже на сьогоднішній день на обліку в пологовому вже перебуває 1500 жінок.