Факт-новини: оперативні сюжети

Ремонт водогону на Тероборони: скільки триватимуть та чи перекриють рух транспорту

Featured Video Play Icon

У Чернігові з 10 липня розпочали ремонтні роботи водопровідної мережі на вулиці Тероборони, від школи-інтернату до Керченської. Протяжність ділянки – понад 1 км. Внаслідок активних бойових дій у лютому-березні минулого року водогін зазнав серйозних пошкоджень.  6 влучань порушили його герметичність і він не підлягає подальшій експлуатації. 

Воно не пройшло безслідно, ця труба постійно ламається, особливо в зимовий період, тобто було прийнято рішення її замінити. Зараз ви бачите, що докопалися до труби, вона залягає на глибині 3 метри на цій ділянці, далі там і 4 метри залягання, тобто глибоко. Сьогодні ми копаємо на зеленій зоні, далі будемо переходити частково на проїжджу частину, біля півтора метри дороги буде задіяно в роботі, – говорить Ігор Грищенко, начальник служби водогінних мереж КП “Чернігівводоканал”.

Водогін, який зробили ще у 60-х роках минулого  століття, обслуговує понад 2 тисячі домогосподарств, серед яких майже 20 багатоповерхових будівель, приватний сектор, освітні і медичні заклади. На два тижні без централізованого водопостачання залишаться майже десять приватних будинків. Проте, за словами Ігоря Грищенка, на цей час організують підвезення питної води. Для якісного забезпечення мешканців Старої Подусівки  водою, чавунні труби, замінять на нові – поліетиленові. Зміниться і їхній діаметр. 

Діаметр буде трошки зменшений, щоб прискорити рух води в трубі. Діаметр буде зменшений – 225 міліметрів труба, зараз 300, трошки зменшуємо. Але це не вплине на кількість, обсяг води, – зазначає фахівець “Чернігівводоканалу”.

Матеріали для відновлення водогону «Чернігівводоканалу» надали міжнародні організації, а усі роботи комунальники виконують самостійно, без залучення сторонніх підрядників. За словами Ігоря Грищенка,   остаточну вартість проєкту можна буде назвати після завершення робіт, включаючи кількість знесених дерев і тролейбусних опор, які перешкоджають заміні труб, та ремонту дороги. Крім того, на Тероборони розташовані 36 колодязів, які також потребують відновлення. 

Всі колодязі, які підключені на вулиці, які примикають до вулиці Тероборони та приватні особи, вони будуть замінені, по-новому порізані, все це передбачено проєктом, – каже Ігор Грищенко.

Перекриття дорожнього руху на Тероборони не передбачається, окрім тих перехресть, що примикають до вулиці. Додамо: на даній ділянці знаходяться й інші комунікації, зокрема газ, зв’язок та каналізація. Аби їх не пошкодити, роботи ведуться вручну. Завершити ж ремонт планують до кінця вересня.