Факт-новини: оперативні сюжети

Ремонт пошкоджених будинків: на підсилення чернігівців приїхали спеціалісти з Івано-Франківська

Featured Video Play Icon

З пусткою замість однієї квартири та тільки подекуди вцілілими вікнами – такою після буремного березня та рашистських обстрілів як і сотні інших чернігівських будинків залишилася ця п’ятиповерхівка на Доценка. І нині її затишок із середини відновлюють івано-франківські робітники, для яких бути тут і пліч-о-пліч із місцевими комунальниками ремонтувати пошкоджені помешкання зараз важливіше, ніж вдома.

Володимир зі своїм напарником працюють у Чернігові вже третій день. Матеріали їм повністю надає наш “ЖЕК-10”, що власне і обслуговує ці будинки. Оскільки у цьому під’їзді рами вцілили, їх просто зачищають, а потім підганяють та вмонтовують у них попередньо вирізане скло. Цього разу матове, більш товсте і міцне за звичайне.

Попереду у будівельників іще два тижні, за які вони планують встигнути засклити приблизно 800, або й тисячу метрів квадратних вікон, та залатати дірки від ворожих “приходів” на кількох дахах – і це лише по території управління цього КП. Загалом на підсилення чернігівцям із Франківська приїхало 22 різнопрофільних спеціаліста.

Наразі основне завдання міста, незважаючи на загрозу повторного наступу і ракетних обстрілів, – підготувати приміщення до опалювального сезону у зоні своєї відповідальності, а це місця спільної власності всіх мешканців багатоквартирних будинків. На поточні, середні та капітальні ремонти, а також роботи на внутрішніх мережах з міського бюджету вже виділили понад 130 млн гривень. При цьому, аби оселі можна було обігріти, люди мають закрити до холодів вікна у своїх квартирах, потім ці збитки їм компенсує держава.