Факт-новини: оперативні сюжети

Чернігівці наводять лад в укриттях, розташованих у підвалах багатоповерхівок

Featured Video Play Icon

Чернігівці продовжують облаштовувати укриття у підвальних приміщеннях багатоповерхівок: прибирають, підфарбовують, проводять світло там, де його немає.

Саме в таких підвалах під час рашистських обстрілів і бомбардувань у лютому – березні ховалися десятки – сотні містян.

Найгіршим випробуванням для людей була відсутність води, світла і зв’язку. Нещодавно виконком міської ради затвердив програму щодо поліпшення умов саме в таких найпростіших укриттях. Найближчим часом планують закупити генератори, біотуалети, а також зробити поточні ремонти. Відділ з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення вивчає потреби людей – вже провели збори представників багатоповерхових будинків на КП “Деснянське” і “Новозаводське”, в ЖЕКах №№10 і 13, зустрілися зі старшими будинків ОСББ, ОЖБК.

Мешканці будинків мають самі визначитися, чи потрібні їм генератори та біотуалети, і написати відповідну заявку, після чого місто придбає необхідну кількість обладнання. Зберігати і обслуговувати його доведеться самим мешканцям.

Потужність генератора – 2,5 – 3 кВт. Цього достатньо, щоб мешканці будинку могли підзарядити телефони і мати освітлення у приміщенні. У Чернігові більше 900 укриттів, розташованих у підвалах.