ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Ремонт мереж вуличного освітлення в Чернігові триває:скільки підстанцій не працює?

Featured Video Play Icon

Фахівці КП «Міськсвітло» продовжують працювати над відновленням мереж вуличного освітлення. Коли 28-го лютого у Чернігові знову ввімкнули ліхтарі, 24 трансформаторні підстанції ще не працювали. За тиждень комунальникам вдалося повернути у стрій майже всі.

-Зараз з 24 проблемних питань залишилось у нас 4 в найбільш постраждалих районах – це ЗАЗ і Подусівка. Хочу зазначити, що наші мережі дуже сильно постраждали від обстрілів. Прошу містян зважати на цю інформацію, також прошу надавати цю інформацію до контакт-центру міського, і в найближчі дні ми виконаємо всі роботи по відновленню наших мереж, – зазначає директор КП «Міськсвітло» Дмитро Хажевскас.

Бригада електромонтера Сергія Верченка нині працює на вулиці Малиновського. Рік тому в цьому мікрорайоні розгорталися запеклі бої, сліди від обстрілів тут всюди. Звисаючі дроти, побиті світильники, посічені осколками опори. Однак електрики працюють вправно, і вже незабаром вмикають для тесту кілька ламп.

-Декілька сот метрів лінії пошкодженої відсутні вони взагалі. В деяких місцях самі ліхтарі пошкоджені. На даний час ми будемо проводити заміну ламп, котрі вже досить давно мінялися, до цього ж освітлення не включалося і деякі лампи були пошкоджені. Може від вибухової хвилі, або від часу пошкоджені, – розповідає електромонтер КП «Міськсвітло» Сергій Верченко.

Ремонт мереж вуличного освітлення наразі має найвищий пріоритет для комунальників. П’ять з шести бригад «Міськсвітла» працюють саме на цьому напрямку.

-В лінію освітлення входить, як ми розумієм, і опори лінії електропередач, і дроти лінії електропередач, і самі світильники, – зауважує Сергій Верченко.

Комунальники сподіваються, що до кінця наступного тижня роботи будуть завершені на всіх ділянках, і кожна вулиця Чернігова знову буде освітленою.