Факт-новини: оперативні сюжети

Олімпійські ігри 2020: Ігор Чередінов про суперників та підтримку японців

Featured Video Play Icon

З бронзовою медаллю Олімпійських ігор у Токіо поверулася до України чернігівська стрільчиня Олена Костевич. На рахунку олімпійської чемпіонки 5 ігор та 4 нагороди. Бронзову призерку та її тренера Ігоря Чередінова в аеропорту Борисполя з вітаннями зустрічали представники чернігівської міської влади, фізкультурно-спортивного товариства, журналісти, рідні, друзі та коллеги. До Ігоря Чередінова Олена прийшла в 11 років і відтоді він тренує спортсменку вже 25 рік.

На олімпіаді Олена виступала у трьох вправах: у стрільбі з пневматичного пістолета на 10 метрів, у міксі з партнером по команді на 10 м і стрільбі з пістолета на 25 метрів. Бронзу наша землячка одержала разом з Олегом Омельчуком. Тренер Ігор Чередінов запевняє, слабких суперників в Токіо не було. Велику роль відіграла адаптація до клімату.

Японці хоч і не були присутні на олімпійських іграх через ситуацію з пандемією, але усіляко підтримували спортсменів та дуже доброзичливо їх зустрічали. Ігор Чередінов розповідає, що його вразив плакат з написом «Ми вас любимо. Навіть якщо ви не завоювали медаль, ви найкращі».

Наразі стрільчиня Олена Костевич поїхала в Австрію до своєї сім’ї, відновлювати сили. Зупинятися на досягнутому олімпійська чемпіонка не збирається, у планах спортсменки підготовка до фіналу Кубку світу, що відбудеться у жовтні.