НовиниФакт-новини: оперативні сюжети

Шокова терапія. Чим загрожує Чернігову невчасний перегляд тарифів на тепло?

Featured Video Play Icon

Перспективи теплогенерації. Вартість основних складових тарифу на тепло та гарячу воду, а саме газу, електроенергії та мінімалки Уряд піднімає. У той же час встановлення відповідних тарифів передає місцевим громадам і при цьому не надає для виконання цих повноважень жодного нормативного акту. Результати такої терапії будуть шоковими, – акцентували на ранковій нараді у Чернігівській міській раді.

Тобто, якщо теплопостачальна компанія не сплатить у грудні вартість газу спожитого за попередній період і не зробить 100% передплату на січень підприємства галузі, а відповідно і споживачів їх послуг чекають сумні перспективи. В угодах запропонованих НАК Нафтогаз України теплопостачальним компаніям немає ціни газу для населення. Є лише дві складові: обсяг один – з тарифом 7 тисяч 420 гривень за кубометр, та обсяг 2 – з ціною удвічі вищою, – повідомив Віктор Геращенко.

При цьому йде паралельне зростання вартості електроенергії, яке спровокує реанімаційну ситуацію не тільки на підприємствах теплогенерації.

Всупереч існуючим проблемам підприємства житлово-комунального господарства працюють над підготовкою Чернігова до опалювального сезону. Технічно місто буде готово до його початку .Все, що можливо зробити у рамках місцевого бюджету та платежів населення, буде виконано, – запевнив на нараді профільний заступник міського голови.