ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Владислав Атрошенко наступні два роки очолюватиме регіональне відділення Асоціації міст України

Featured Video Play Icon

Владислава Атрошенка переобрали головою Чернігівського регіонального відділення Асоціації міст України на два наступні роки. Таке рішення одноголосно прийнято на  загальних зборах Асоціації 17 січня.  Як зазначив виконавчий директор регіонального відділення Микола Силенко, АМУ – єдина загальноукраїнська  Асоціація, яка  має представництва в кожній області. На Чернігівщині вона ще й збільшується. На початку зібрання  присутні оплесками вітали  членів АМУ – Березнянську, Киїнську і Мринську громади.

Нас теж стало більше у Чернігівській області. Рік тому було 39. Зараз 42 є членами Асоціації міст з 57. Очевидно, що буде 43. Бо Холминська селищна рада прийняла рішення, чекають правління. І виносить питання Комарівська на наступну сесію про вступ до АМУ. Тобто прогнозовано до весни 44 члени Асоціації міст,– повідомив Микола Силенко.

Минулий рік був важким для громад Чернігівщини, як і всієї України. Робота Асоціації, за словами  Миколи Силенка,  була спрямована передусім на підтримку людей  – і під час активної фази війни, і тепер у відбудові закладів освіти і медицини, житла і зруйнованої інфраструктури міст і сіл  Чернігівщини.  В цьому громадам активно допомагають міжнародні донори, партнери з європейських країн та колеги по Асоціації. Під час обговорення результатів минулого року і планів на майбутнє йшлося зокрема, про важливість грантових проєктів. Владислав Атрошенко закликав голів громад більш активно співпрацювати з міжнародними фондами, які можуть допомогти у відбудові громад.

-На сьогоднішній день саме в мікрокредитуванні фактично такий  шлюз на Україну відкрився,і набагато більше можна залучити коштів, якщо більш активно працювати.  Якби не було цієї підтримки,  ми взагалі не зрушили б з місця проблеми, які є. За рахунок таких потужних організацій як Червоний Хрест, і за рахунок маленьких дрібних. Тому якщо ви збільшите цю активність, я переконаний, що воно трансформується в якусь зайву тисячу доларів, яка надійде до ваших громад, – підкреслив голова Чернігівського регіонального відділення АМУ, міський голова Чернігова Владислав Атрошенко.

Заступниками голови Чернігівського регіонального відділення АМУ обрали Сергія Гаруса, голову Ріпкинської громади, та Андрія Богдана, голову Городнянської ОТГ.