Факт-новини: оперативні сюжети

Реабілітаційне відділення відкрили у дитячій сімейній поліклініці

Featured Video Play Icon

7-річний Кирило Жакупов страждає на дитячий церебральний параліч. Реабілітаційні заходи йому проводять чи не щомісяця. Аби полегшити стан сина Катерина протягом року возить дитину по різних центрам України.

Та віднедавна потреба залишати межі міста у пошуках якісного лікування відпала , у Чернігові на базі дитячої сімейної поліклініки відкрилося спеціалізоване реабілітаційне відділення. Розташовано воно навпроти «Сімейної поліклініки», колишньої дитячої лікарні №2 , що по вулиці Рокосовського.

Пройти комплексну діагностику та отримати необхідну реабілітаційну допомогу тут можуть пацієнти від 2 до 18 років переважно з захворюваннями нервової системи та опорно-рухового апарату Реабілітаційні послуги здійснюються безкоштовно , адже входять в пакет НСЗУ і відповідно проплачуються ними.

Відділення включає в себе кабінети масажу, ЛФК, фізіотерапії, кімнату психологічного розвантаження, логопедичний кабінет та кабінет ерготерапії.

Реабілітаційне відділення оснащене сучасними ортопедичними тренажерами та усіма необхідними засобами реабілітації. Придбали їх за рахунок коштів НСЗУ, міської ради, частково допомогли благодійники. Лікування пацієнтам призначає мультидисциплінарна команда спеціалістів , яка за індивідуальною програмою і надає комплексну соціальну, фізичну, психологічну та інші види реабілітацій.

Потрапити сюди на лікування, просто, кажуть у закладі. Відділення функціонує трохи більше місяця.За цей час тут вже пройшли лікування і покращили фізичний і емоційний стан понад 50 пацієнтів. Нині реабілітацію відвідує близько 20 чернігівців.