Факт-новини: оперативні сюжети

Представники влади, бізнесу та легпрому підписали меморандум

Featured Video Play Icon

У другу неділю червня працівники легкої промисловості відзначатимуть своє професійне свято. Ця галузь конкурентоспроможна в нашому регіоні. Нині вона включає в себе понад 50 великих підприємств, де працює близько 4 тисяч осіб. Чернігівщина експортує свою продукцію в різні країни світу. Про це йшлося під час урочистої зустрічі з промисловцями.

Анна Коваленко привітала працівників легкої промисловості з прийдешнім святом і нагородила кращих відзнаками ОДА. В рамках зустрічі відбулося підписання Меморандуму про співпрацю та узгоджені дії між облдержадміністрацією, відокремленим підрозділом «ТК – Стиль» ТОВ «Текстиль – Контакт» і Громадською спілкою «Кластер легкої промисловості Чернігівської області».

Учасники за круглим столом обговорили питання забезпечення кадрами робітничих професій підприємств легкої промисловості області. Роль кадрової підтримки в цій галузі ефективно відіграє кластер, як інструмент інноваційного розвитку. Створений він у липні 2020 – го та включає 13 підприємств Чернігівщини.

Одним із напрямків співпраці, прописаних в Меморандумі, є також інформаційна підтримка галузі, зміцнення соціального партнерства та координація спільних дій бізнесу і влади для розвитку промисловості області.