Факт-новини: оперативні сюжети

Психологічне розвантаження дітей та допомога батькам: у Чернігові відкрили «Спільно» точку від ЮНІСЕФ

Featured Video Play Icon

Психологічне розвантаження дітей та  молоді. У Чернігові, після декількох тижнів роботи в тестовому режимі, офіційно відкрили дитячу точку “Спільно” – проєкт, створений у співпраці з міжнародною організацією ЮНІСЕФ. Розташована в парку навпроти одного з торговельно-розважальних центрів, локація доступна для всіх жителів міста.

Я це вважаю такою своєю маленькою місією – це зараз робити і допомогти впровадженню таких проєктів, в запрошенні міжнародних партнерів в місто, щоб такі місця працювали, і ми підтримували наше майбутнє покоління, яке далі буде рости, розвивати наше місто, розвивати Україну. І їхній стан зараз – це наша відповідальність, і тому, я вважаю, що це важливо, – говорить Юлія Дарницька, депутатка Чернігівської міської ради.

Найменші відвідувачі можуть безкоштовно брати участь у тематичних заходах, грати в розвиваючі та настільні ігри, малювати, та, найголовніше, комунікувати як з однолітками, так і з кваліфікованими спеціалістами. Консультацію фахівців пропонують і батькам. Також у точці «Спільно»  допомагають внутрішньо переміщеним особам. У день відкриття чернігівські  діти весело провели час, спостерігали за фокусами від аніматорів та відвідували цікаві майстер-класи.

– Ми сиділи на стільцях і дивились як роблять сухий лід 0:34

– Тут ще є свіже повітря і тут можна гратися 0:51

– Тут багато різних іграшок і тут дуже цікаво, – діляться Маша та Денис.

Ми грались з деякими дітьми в ігри, а коли була вистава, то просто сидів, а я просто за своєю іграшкою гралась, – розповідають Юля та Євген.

Ми ще пар їли, – говорить Артем

Дитячі точки «Спільно» функціонують у понад 20 містах України. Організатори проєкту називають їх безпечним простором, де малеча разом із батьками проводитиме час весело та з користю. Дізнатися розклад заходів на день та, за потреби, зареєструватися для участі, можна у телеграм-каналі.

Взагалі сенс цих точок, їх появи – це відволікти дітей від війни, хоча б на якийсь проміжок часу, дати їм відчуття цього безтурботного дитинства, яким воно і має бути: радості, веселощів, це для всіх дітей актуально, для дітей в нашій країні, – зазначає Любов Барсукова, адміністраторка дитячої точки «Спільно» в Чернігові.

Тут, коли я завжди приходжу, на вулиці завжди самі дітки щось граються і захід проводиться, тобто тут в такій, знаєте, комунікації, в дружній атмосфері, дітки можуть вибрати, що їм робити і батьки теж, я думаю, раді залишити діток, щоб вони погрались всі разом, – розповідає Юлія Дарницька, депутатка Чернігівської міської ради.

Точка «Спільно» працює щодня з 10-ї до 19-ї. За словами координаторки проєкту Юлії Дарницької, у співпраці з Чернігівською міськрадою подібні локації для дітей планують відкрити й в інших районах міста.