Факт-новини: оперативні сюжети

Дотримання аграріями протипожежних заходів: рейди ДСНС

Featured Video Play Icon

Рятувальники Чернігівщини перевіряють дотримання аграріями протипожежних заходів у місцях збирання, переробки та зберігання зернових культур. Через спекотну погоду ризик загоряння хлібних нив цьогоріч досить високий, зазначають фахівці.

Перевірили наявність вогнегасників на головній техніці під час збору врожаю — комбайні. Побачили, що в кожному підприємстві є бочка з водою і там водій. який чергує — дивиться, якщо виникне не дай бог десь загоряння, то відразу швидко на це зреагує. Також було доведено основні правила перед збором врожаю — перевірка техніки, проведення інструктажів із водіями та персоналом під час збору врожаю, – розповідає Євген Сердюк, головний інспектор Чернігівського районного управління ДСНС.

Нагадали надзвичайники і про заборону випалювання стерні та післяжнивних залишків, а також про необхідність оборювати поле смугою не менше чотирьох метрів завширшки, аби в разі виникнення пожежі, полум’я не перекинулося на ліс або інші поля.

Також було доведено правила як потрібно себе вести під час виявлення вибухонебезпечних предметів, адже на даних полях їх було дуже багато й ще можуть бути, але наші піротехніки дану територію перевірили, – говорить пан Сергій.

Пожеж та загорянь зернових у Чернігівській області цьогоріч не було, зазначають працівники ДСНС. Проте загалом в Україні подібні випадки на сільських угіддях збільшилися майже вдвічі. Профілактичні рейди рятувальники проводитимуть щотижня, до завершення періоду жнив.