НовиниФакт-новини: оперативні сюжети

Прощання з поетесою

Featured Video Play Icon

Поетеса, активістка, мати Героя. У понеділок на кладовищі Яцево прощалися з Оленою Белеванцевою. 20-го листопада вона померла у Чернігівській міській лікарні №1 від Covid-19. Провести Олену Володимирівну в останню путь зібралися численні друзі та колеги, з якими вона працювала.

Олена Белеванцева відома своїми віршами, вона працювала артисткою розмовного жанру в обласному філармонійному центрі. Білоруска, яка багато років прожила в Україні,Чернігів став для неї рідним. Після того, як у 2014 році на Донбасі загинув її син Володимир Близнюк, більшість патріотичних заходів у Чернігові не обходилися без поезії Олени Володимирівни.

Одним з найвидатніших творчих проєктів Олени Белеванцевої стала вистава “Рубікон”, створена за поемою чернігівського поета Юрія Соколова. Сама Олена Володимирівна та Заслужений артист України Олексій Биш зіграли у ній головні ролі. Поховали Олену Белеванцеву поряд з її сином, Володимиром Близнюком, на ділянці, де спочивають герої російсько-української війни. У поетеси залишився ще один син – Олексій та чоловік Сергій.